Правила

Внимателно се запознайте с условията и правилата за ползване на този уеб сайт. Ако използвате този уеб сайт, се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ приемате изброените по-долу условия, моля не използвайте този уеб сайт.

Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които всеки потребител може да ползва Borovitza.com – електронен магазин за стоки и услуги.

Условията и правилата за ползване уреждат правата на всички потребители на електронния магазин. Закупувайки и използвайки продукти и/или услуги, разположени на Borovitza.com, Потребителят се съгласява, безрезервно приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия и правила за ползване на сайта.

1. Borovitza.com (наричан по-долу "Доставчик") ви дава право да ползвате и разглеждате всички материали, които са публикувани в този Web сайт (наричан по-долу "Сайт") само за лична употреба с нетърговска цел при условие, че се спазват всички авторски права и съответните означения. Забранени са промяната, копирането и разпространението на материалите от Сайта.

2. Характеристиките на продуктите и услугите, поместени в Сайта, са на база предоставената информация от доставчиците на съответната стока и/или услуга, спрямо влезлите в сила споразумения. Borovitza.com си запазва правото да прави промени по описанията, характеристиките, цените и цялата продуктова информация, публикувана на сайта, по всяко време и без предупреждение с цел предоставяне на най-актуална информация.

3. Отговорността на Borovitza.com за предоставените стоки и/или услуги се ограничава до действията, свързани с тяхната доставка. Сайтът по никакъв начин не носи отговорност за щети от пропуснати ползи от ползване на закупен продукт от Сайта.

4. Регистриране на Потребител
Потребителят следва да предостави пълна и вярна информация за себе си при попълване на регистрационната форма;

При промяна на предоставените първоначално данни, Потребителят следва да ги коригира с цел тяхната вярност и коректното им използване.

5. Лични данни
Законът за защита на личните данни гарантира достъпа на Потребителя до въведените от него Лични данни. Потребителят има право по всяко време да променя предоставените от него Лични данни, използвани в Сайта за покупка и доставка на предоставените от Borovitza.com продукти и/или услуги.

Всички предоставени от Потребителя данни и други Данни, ползвани за неговата идентификация, при ползване на Сайта се съхраняват, обработват и използват единствено с цел предоставяне на продуктите и/или услугите, поместени в електронния магазин.

6. Достъп до сайта и сигурност на потребителя
Всеки Потребител получава уникално потребителско име и парола за достъп до предлаганите стоки и/или услуги след завършване на своята регистрация.

Borovitza.com по никакъв начин не предоставя информация за потребителските имена и пароли на своите потребители на трети лица, с изключение на тези, които имат законовото право за това и са изискали тази информация по съответния нормативен ред.

Ползвателите на Сайта са отговорни за конфиденциалността на получените потребителско име и парола. Ползването им декларира, че те лично и от свое име са изцяло отговорни за всички дейности, извършени с техните потребителско име и парола.

Потребителят следва да уведоми Сайта при наличие на неоторизирано ползване на акаунта или нарушаване на сигурността.

При забравяне или загубване на паролата за достъп, Потребителят следва да спази процедурата по нейното възстановяване, следвайки указания за „Забравена Парола“.

При неспазване на описаните в тази точка условия, Borovitza.com не носи отговорност за щети от какъвто и да е характер.

7. Публикуване на информация от Потребител
Потребителите имат право да оставят мнение за закупените от тях продукти и за обслужването, което са получили, ползвайки възможностите на Borovitza.com. Сайтът по никакъв начин не носи отговорност за публикуваната от Потребителя информация. Администраторите на Borovitza.com имат право да изтрият коментари, които съдържат обидно или нецензурно съдържание.

8. Линкове към други Web сайтове
Всички препратки от Borovitza.com към други сайтове са поместени единствено за удобство на потребителите. Borovitza.com няма отношение и не носи отговорност за съдържанието, поместено в тях.

Препратки към Borovitza.com могат да се правят единствено след изричното съгласуване на това с представител на електронния магазин чрез посочената контактна информация.

9. Всички, публикувани на сайта цени, са в български лева с включен ДДС

10. Продуктовите характеристики за всеки продукт/услуга са упоменати в описанието на предлаганата стока. Снимките на продуктите са примерни и не изобразяват конкретна предлагана бройка.

11. Цената на доставката се поема от Купувача спрямо използваната куриерска услуга във всички случаи, с изключение на изрично посочените, в които тя е безплатна.

12. Доставката се извършва само и единствено до офис на куриерска фирма Еконт. При поръчка на обща стойност под 100 лева, доставката е 10 лева. При поръчка на стойност равна или по-голяма от 100 лева, доставката е безплатна.

13. Потребителят дължи стойността на доставката и други свързани с това разходи, ако има такива в следните случаи:
  • Не потърси поръчаните стоки на посочения при извършване на заявката офис на куриер Еконт, като не е информирал предварително за това Borovitza.com и се направи повторна доставка на адреса, посочен в заявката, след като поръчката е върната в склада на Доставчика.


14. Наличните методи за плащане са три:
  • Наложен платеж при доставка - цялата сума на поръчката и доставката се заплащат при получаване в офис на куриера
  • Плащане с кредитна или дебитна карта - цялата сума на поръчката и доставката се заплащат преди приключване на поръчката в сайта на търговеца.
  • Плащане по банкова сметка - цялата сума на поръчката и доставката се заплащат по банков път след приключване на поръчката и преди изпращането й до офис на куриера


15. Borovitza.com има право по свое усмотрение да откаже изпълнението на поръчка на Потребител, за което Borovitza.com уведомява в подходящ срок Потребителя, без да е задължен да посочва причина за отказа. Правилата на настоящия раздел се прилагат единствено спрямо Потребители, за които според данните, посочени за сключване на договора за покупко-продажба или при поръчка в Borovitza.com., може да се направи извод, че са "потребители" по смисъла на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия и/или на Директива 2011/83/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 25-ти октомври 2011 г.
Потребителите се съгласяват, че цялата изискуема от Закона за защита на потребителите информация може да бъде предоставяна чрез интерфейса Borovitza.com или електронна поща. При упражняване на правото на отказ, разходите за връщане на доставените стоки се приспадат от сумите за възстановяване, освен във случаите, когато Потребителят организира сам и за своя сметка връщането на стоките.
При отказване на поръчка от Потребителя, която е платена чрез онлайн метод на плащане и ако поръчката е отказана преди да е започнато изпълнението ?, цялата сума на поръчката ще бъде възстановена.
Потребителят трябва да прегледа стоката в момента на доставката и предаването и ако не отговаря на изискванията да уведоми за това незабавно Borovitza.com.
Ако Borovitza.com не може да изпълни договора поради това, че не разполага с поръчаните стоки, той е длъжен да уведоми за това Потребителя и в случай че е избран метод на плащане наложен платеж, стойността на липсващите продукти ще бъде извадена от крайната цена на поръчката.

16. Borovitza.com е електронен магазин, разработен, притежаван и поддържан от Боровица ООД, гр. Белоградчик, ул. ”Любен Каравелов” N: 3, вх.А
Всеки потребител на ел. магазин има правото да използва интернет платформата за решаване на потребителски спорове (ОРС) на Европейската комисия (ЕК) или да се обърне към КЗП на адрес kzp.bg.