За нас

f

Кравеферма и мандра "Боровица" се намира в село Боровица, Белоградчишки район, област Видин. По Европрограма е изградена е изцяло нова ферма, на мястото на бивш кравекомплекс. Строителството й  започва през 2016- та година и е завършено през май 2019-та, когато са внесени специално селектирани 101 крави, порода "Холщайн" от Чехия.  Три години по-късно животните, които отглеждаме са близо 200. Впоследствие стартира работа и нашата мандра, в която произвеждаме собствена продукция под марка "Боровица". С течение на времето разширяваме асортимента, като към класическите фермерски продукти кисело мляко сирене, кашкавал и извара, добавихме моцарела, айрян, кашкавали и сирена с различни вкусове. В производството на нашите продукти използваме само и единствено мляко от нашите крави. Млякото е пълномаслено, с много добри показатели, което ни дава сигурност и увереност във високото качество на продуктите.

~
Боров камък
~

Внушителните образувания, оформени от милиони години естествени процеси – вятър, ерозия, природни стихии– са фонът, на който протича нашата ежедневна работа. Те са и вдъхновението зад ферма и мандра “Боровица”, където  всеки ден превръщаме млякото на нашите крави във вкусни кашкавали, сирена, съобразявайки се с естествения ритъм на природата и нейните процеси.

f

Мисия

Вярваме, че в днешно време е особено важно с какво се храним -  ние, нашите деца, нашите родители. Важно е да възпитаваме от рано вкуса към истинските чисти, натурални продукти. Ето защо произвеждаме нашите сирена  по класическа технология, с български закваски. Спазваме технологичното време за зреене и не добавяме сухо мляко, оцветители и други заместители. Радваме се, че вкусът се харесва и на  най- малките. 

~